Αμερικανικοί πύραυλοι χτύπησαν τη Συρία

Αμερικανικοί πύραυλοι χτύπησαν τη Συρία
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους -Αγγλία και Γαλλία- εξαπέλυσαν στις 4.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου επίθεση με πυραύλους κατά συγκεκριμένων στόχων της Συρίας, οι οποίοι έχουν σχέση με το καθεστώς του Άσαντ. Σύμφωνα με το ρωσικό επιτελείο η δύναμη κρούσης των δυτικών συμμάχων κατά στόχων της Συρίας ήταν διπλάσια από εκείνη που εξαπολύθηκε προ έτους.

Νωρίτερα, με διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του να εξαπολυθούν χτυπήματα ακριβείας εναντίον στόχων της Συρίας. Δεσμεύτηκε επίσης πως η επιχείρηση θα κρατήσει «όσο χρόνο θα χρειαστεί». Την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόταν με το διάγγελμά του στους Αμερικανούς ακούστηκαν οι πρώτες εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας κατήγγειλε ένα λεπτό αργότερα την αμερικανική επίθεση σε συνεργασία με τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία.

Στις 5.10 βρετανικές πηγές ανέφεραν πως χτυπήθηκαν τρεις στόχοι. Ο πρώτος αφορά Ινστιτούτο Ερευνών στην ευρύτερη περιοχή της Δαμασκούς. Ο δεύτερος στόχος είναι στρατιωτική αποθήκη στην πόλη Χομς όπου πιστεύεται ότι υπήρχαν αποθέματα του χημικού όπλου Σαρίν. Ο τρίτος στόχος είναι αποθήκη χημικών και πολύ σημαντικό αρχηγείο διοίκησης.

Η επίθεση είχε διάρκεια μίας ώρας.

Οι στόχοι που επλήγησαν (Πηγή: Guardian)
Οι στόχοι που επλήγησαν (Πηγή: Guardian)

Το Λονδίνο ανακοίνωσε πως τέσσερα αεροσκάφη της FAR τύπου «Tornados» συμμετείχαν στην επίθεση. Τα βρετανικά μαχητικά, που απογειώθηκαν από την Κύπρο, εξαπέλυσαν πυραύλους Storm Shadow κατά πρώην στρατιωτικής βάσης της Συρίας κοντά στην πόλη Χομς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτόξευσαν «διάφορους τύπους πυρομαχικών», μεταξύ των οποίων πυραύλους κρουζ Τόμαχοκ. Σύμφωνα με το Fox News, χρησιμοποιήθηκαν επίσης βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης B-1.

Στις 05.36 ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η πυραυλική επίθεση στη Συρία.

Ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία άλλη επιχείρηση αυτή τη στιγμή, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να χτυπήσουν ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μαζική παρουσία στη χώρα, αλλά ότι η Μόσχα δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την επέμβαση.

Δαμασκός: «Απορροφήσαμε το πλήγμα»

Η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της «απορρόφησαν» την επίθεση που δέχθηκαν σήμερα από τις ΗΠΑ και οι θέσεις που έγιναν στόχοι είχαν εκκενωθεί πριν από μέρες χάρη σε προειδοποίηση εκ μέρους της Ρωσίας, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στην περιφερειακή συμμαχία που υποστηρίζει τη Δαμασκό. «Απορροφήσαμε το πλήγμα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

«Είχαμε μια έγκαιρη προειδοποίηση για το πλήγμα από τους Ρώσους … και όλες οι στρατιωτικές βάσεις είχαν εκκενωθεί πριν από λίγες ημέρες», δήλωσε ο αξιωματούχους. Περίπου 30 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά την επίθεση και το ένα τρίτο απ’ αυτούς καταρρίφθηκαν, δήλωσε ακόμη. «Προβαίνουμε σε εκτίμηση των υλικών ζημιών», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Επίσης, συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως οι αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές σ’ ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στη συνοικία Μπαρζέχ της Δαμασκού.

Από την επίθεση καταστράφηκε κτήριο που στέγαζε ένα κέντρο μάθησης και εργαστήρια, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το Πεντάγωνο υποστηρίζει πως η εγκατάσταση που επλήγη στη Δαμασκό χρησιμοποιούνταν για την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη δοκιμή χημικών και βιολογικών όπλων.

«Οι πύραυλοι που στόχευσαν μια στρατιωτική θέση στη Χομς εκτράπηκαν από τον στόχο τους και τραυμάτισαν τρεις αμάχους», μετέδωσε επίσης το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Εξάλλου διοικητής μιας περιφερειακής στρατιωτικής συμμαχίας που υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε πως στους στόχους της δυτικής επίθεσης περιλαμβανόταν μια αεροπορική βάση δυτικά της Δαμασκού και κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Η αεροπορική βάση αλ-Σιράι, που αποτέλεσε στόχο, βρίσκεται στην αλ-Ντιμάς, δήλωσε ο διοικητής στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Από την επίθεση επλήγησαν επίσης θέση στη Μασιάφ, περίπου 170 χλμ. βόρεια της Δαμασκού, στρατιωτικές αποθήκες στην ανατολική περιφέρεια Καλαμούν βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, στην περιοχή Κισουέχ νότια της Δαμασκού και μια θέση στους λόφους Κασιούν που δεσπόζουν της πρωτεύουσας.

Μάτις: «Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ»

«Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μάτις.

Σημείωσε ότι οι επιθέσεις στόχευαν τη συριακή κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της έπληξαν τη Συρία σφοδρότερα από ό,τι τον περασμένο χρόνο, τόνισε.

Ήρθε η ώρα να «ενωθούμε» για να τερματίσουμε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, πρόσθεσε. Δεν έχουν σχεδιαστεί άλλες επιθέσεις στη Συρία, συμπλήρωσε.

Αναχαιτίσεις πυραύλων από τη συριακή αεράμυνα

Στις 5.17 η κρατική τηλεόραση της Συρίας ανέφερε πως η συριακή αεράμυνα κατέρριψε 13 πυραύλους στην περιοχή της νοτίου Δαμασκού. Βίντεο που μετέδωσαν οι συριακές αρχές δείχνει την αναχαίτιση ενός πυραύλου από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα.

«Ο Θεός να σας ευλογεί, ο Θεός να σας ευλογεί», ακούγεται ένας άνθρωπος να λέει λίγο μετά την αναχαίτιση του πυραύλου.

«Αμερικανοί μπάσταρδοι», ακούγεται να λέει ο ίδιος άνθρωπος στο βίντεο. Ο συριακός στρατός υποστηρίζει ότι κατέρριψε 20 πυραύλους στη διάρκεια της επιχείρησης των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας. Όταν ρωτήθηκε για τους πυραύλους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Πεντάγωνου δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις αναφορές αυτές.

Ο ανταποκριτής του Sputnik ανέφερε ότι οι πύραυλοι δεν έπληξαν το προεδρικό μέγαρο ούτε κυβερνητικά κτήρια στη Δαμασκό.

Μετά την επίθεση, ο πρέσβης της Συρίας στην Κίνα ευχαρίστησε τη Ρωσία που «στέκεται δίπλα μας», λέγοντας ότι οι προσπάθειες της Ρωσίας συνέβαλαν στην αποτροπή μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης.

«Εχθροί πραγματοποίησαν πλήγματα εναντίον του στρατού μας, αλλά θα υπομείνουμε, θα πάω τώρα να εργαστώ, η ζωή συνεχίζεται» δήλωσε στο Σπούτνικ κάτοικος της επαρχίας.


Σύμφωνα με τους Ρώσους, οι περισσότεροι από τους 100 πυραύλους κατά της Συρίας αναχαιτίστηκαν

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, η πλειοψηφία των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν κατά συριακών στόχων από τους δυτικούς συμμάχους αναχαιτίστηκαν από τα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα.

Επίσης, καταμετρήθηκαν περισσότεροι από 100 πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν είτε από πολεμικά πλοία είτε βομβαρδιστικά αεροπλάνα.

Παράλληλα, κανένας από τους πυραύλους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δεν εισήλθαν εντός των αεροπορικών ζωνών άμυνας της Ρωσίας, που έχουν τεθεί για την προστασία των εγκαταστάσεων τους στην Ταρτούς και στο Khmeimim, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ρωσία: Οι ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες

Οι ενέργειες που έγιναν σήμερα το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ.

«Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», τόνισε ο Αντόνοφ. «’Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι», πρόσθεσε.

Σκληρή δήλωση για τον Τραμπ από το ρωσικό ΥΠΕΞ

Η Συρία δέχθηκε επίθεση ακριβώς την ώρα που είχε μια ευκαιρία για ειρήνη, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μερικές ώρες αφότου αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις σφυροκόπησαν τη Δαμασκό με αεροπορικές επιδρομές σε απάντηση για μια επίθεση με δηλητηριώδες αέριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την ‘Αραβική άνοιξη’, μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση», έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.

Δαμασκός: «Καταδικασμένη να αποτύχει η στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας»

Το καθεστώς της Δαμασκού καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, τονίζοντας ότι είναι «καταδικασμένη να αποτύχει», ενώ τη χαρακτήρισε μια «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Παράλληλα, η συριακή προεδρία ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο εικονίζεται ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ να πηγαίνει για δουλειά σήμερα, μερικές ώρες μετά την υπό τις ΗΠΑ επιδρομή στη Συρία σε απάντηση για μια φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα.

«Το πρωί της ανθεκτικότητας» γράφει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της προεδρίας στο Telegram και εικονίζει τον Άσαντ με κοστούμι και γραβάτα να κρατά έναν χαρτοφύλακα καθώς περπατά στη μαρμάρινη είσοδο ενός κτιρίου.

Ο Άσαντ δεν μιλάει στη διάρκεια του βίντεο, που διαρκεί 8 δευτερόλεπτα.

Δείτε το βίντεο:

Εξάλλου το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει από τη Δαμασκό πως εκατοντάδες Σύροι συγκεντρώνονται σήμερα σε μεγάλες πλατείες της συριακής πρωτεύουσας κορνάροντας με τα αυτοκίνητά τους, κάνοντας με τα δάχτυλά τους το σήμα της νίκης και κρατώντας συριακές σημαίες για να δείξουν ότι αψηφούν τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Αμέσως μετά την επίθεση, εκατοντάδες κάτοικοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία των Ομεϊαδών στη συριακή πρωτεύουσα. Πολλοί κρατούσαν συριακές, ρωσικές και ιρανικές σημαίες. Μερικοί χειροκροτούσαν και χόρευαν, άλλοι οδηγούσαν τα αυτοκίνητά τους σε φάλαγγα κορνάροντας.

«Είμαστε οι άνθρωποί σου, Μπασάρ», φώναζαν.

Η συριακή κρατική τηλεόραση έκανε απ’ ευθείας μετάδοση από την πλατεία, όπου υπήρχε μεγάλο πλήθος πολιτών μαζί με άνδρες με στολές. Ανάμεσα στο πλήθος ήταν ένας ηθοποιός, βουλευτές και άλλες προσωπικότητες, όπως μεταδίδει το Associated Press. «Καλημέρα αποφασιστικότητα», είπε ένας παρουσιαστής.

:


Έκκληση Γκουτέρες σε όλες τις πλευρές να σεβαστούν τον Χάρτη του ΟΗΕ και τους διεθνείς νόμους

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, σε δηλώσεις του κάλεσε όλα τα κράτη-μέλη του Οργανισμού να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση αποφεύγοντας επικίνδυνες καταστάσεις καθώς και πράξεις που μπορεί να κλιμακώσουν την ένταση, μετά τους δυτικούς βομβαρδισμούς στόχων στη Συρία.

«Υπάρχει υποχρέωση για όλους, ειδικά όσον αφορά σε θέματα ειρήνης και ασφάλειας, να πράττουν σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τους διεθνείς νόμους», σημείωσε.

«Ειδικά το Συμβούλιο Ασφαλείας και τα μέλη του έχουν την πρωταρχική υποχρέωση να διατηρήσουν τη διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια», υπογράμμισε.

Το διάγγελμα Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο στις 04. 00 ώρα Ελλάδαςανακοινώνοντας τις επιθέσεις ακριβείας ενάντια σε εγκαταστάσεις χημικών όπλων στη Συρία.

«Οι επιθέσεις αποτελούν αντίποινα για τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά του δικού του λαού. Αυτές δεν είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου», δήλωσε ο Tραμπ. και πρόσθεσε: «Είναι το έγκλημα ενός τέρατος».

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτή την απάντηση μέχρι να σταματήσει η κυβέρνηση της Συρίας τη χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων», επεσήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην ομιλία του.

Απευθυνόμενος στη Ρωσία και το Ιράν, ο Τραμπ ρώτησε: «Τι είδους έθνος θα ήθελε να συνδεθεί με τη μαζική δολοφονία αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών;».


Το Παρίσι θέλει «να εργαστεί ήδη από τώρα» για την επανάληψη της πολιτικής διαδικασίας

Τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν τη νύκτα από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία είχαν στόχο «το κύριο κέντρο έρευνας» και «δύο κέντρα παραγωγής» του «παράνομου χημικού προγράμματος» του συριακού καθεστώτος, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

«Επλήγη η δυνατότητα ανάπτυξης, τελειοποίησης και παραγωγής χημικών όπλων», πρόσθεσε στη δήλωση που έκανε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων. «Ο στόχος είναι απλός: να εμποδισθεί το καθεστώς να χρησιμοποιήσει και πάλι χημικά όπλα», δήλωσε.

«Οι υποδομές που έγιναν στόχοι χρησίμευαν για την ανάπτυξη και την παραγωγή ουσιών που χρησιμοποιήθηκαν για να σκοτωθούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά της Συρίας σε περιφρόνηση όλων των κανόνων του δικαίου και του πολιτισμού», επέμεινε.

«Δεν επιδιώκουμε την αντιπαράθεση και αρνούμαστε κάθε λογική στρατιωτικής κλιμάκωσης, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φροντίσαμε με τους συμμάχους μας να έχουν ειδοποιηθεί οι Ρώσοι εκ των προτέρων», υπογράμμισε η υπουργός.

Η Γαλλία από την πλευρά της κινητοποίησε τόσο φρεγάτες πολλαπλών ρόλων στη Μεσόγειο όσο και καταδιωκτικά αεροπλάνα για να πλήξουν τη Συρία, ανακοίνωσε η Παρλί.

«Φρεγάτες πολλαπλών ρόλων, συνοδευόμενες από πολεμικά πλοία προστασίας και υποστήριξης, αναπτύχθηκαν στη Μεσόγειο. Ταυτόχρονα μια αεροπορική αποστολή αναχώρησε στην αρχή της νύκτας από αεροπορικές βάσεις στη Γαλλία για να φθάσει στις ακτές της Συρίας», είπε.

«Αυτά τα διαφορετικά μέσα εκτόξευσαν με τέλειο συντονισμό πυραύλους κρουζ (…) σε στενό συγχρονισμό με τους αμερικανούς και βρετανούς συμμάχους μας», σύμφωνα με την υπουργό.

Εξάλλου ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε μερικές ώρες μετά τα πλήγματα πως η Γαλλία θέλει «να εργασθεί ήδη από τώρα για την επανάληψη» της πολτικής διαδικασίας στη συριακή κρίση.

«Πρέπει να βρεθεί ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, με μια πολιτική λύση. Είμαστε έτοιμοι να εργασθούμε ήδη από τώρα γι’ αυτό με όλες τις χώρες που μπορούν να συμβάλλουν», τόνισε ο Λεντριάν σε κοινή δήλωσή του με την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Μέι: «Δεν υπήρχε άλλη λύση» – Κόρμπιν: «Η κλιμάκωση του πολέμου ουδένα ενδιαφέρει» 

Σε διάγγελμά της η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, υποστήριξε πως «δεν υπήρχε πρακτικά άλλη εναλλακτική λύση από την χρήση βίας για να τερματισθεί η χρήση χημικών όπλων».

Πρόσθεσε πως «δεν πρόκειται για ανάμειξη στον εμφύλιο πόλεμο, ούτε για την αλλαγή του καθεστώτος. Πρόκειται για περιορισμένο και στοχευμένο πλήγμα που δεν σκοπεύει στην περεταίρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και κάνουμε τα πάντα να αποφευχθούν απώλειες αμάχων».

Στο διάγγελμά της η Τερέζα Μέι δήλωσε ακόμη πως «το συριακό καθεστώς έχει επιδείξει επιμονή σε αυτού του είδους την συμπεριφορά όταν πρόκειται για τη χρήση χημικών όπλων που θα πρέπει να σταματήσει».

Ο ηγέτης της Εργατικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν σε δηλώσεις του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως η στρατιωτική δράση στη Συρία δεν θα έπρεπε να προχωρήσει στην παρούσα στιγμή».

Αναφερόμενος στην ανάμειξη 12 χωρών στην παρούσα φάση, ο Κόρμπιν επίσης, προειδοποίησε για τους κινδύνους από τους στοχευμένους ή τους μαζικούς βομβαρδισμούς που θα προκαλέσουν περισσότερους νεκρούς».

Το Ιράν προειδοποιεί τους δυτικούς συμμάχους για «περιφερειακές συνέπειες» μετά την επίθεση στη Συρία

Το Ιράν, κύριος περιφερειακός σύμμαχος της Δαμασκού, προειδοποίησε σήμερα για τις «περιφερειακές συνέπειες» των στοχευμένων πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία εναντίον της Συρίας και τα καταδίκασε «σθεναρά».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, χωρίς καμιά απόδειξη και πριν ακόμη πάρει θέση ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, πραγματοποίησαν αυτή τη στρατιωτική δράση (…) εναντίον της Συρίας και είναι υπεύθυνοι για τις περιφερειακές συνέπειες αυτής της τυχοδιωκτικής ενέργειας», αναφέρει το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η επίθεση αυτή έχει στόχο να αντισταθμίσει την αποτυχία των τρομοκρατών στην Ανατολική Γούτα που μόλις ανακατελήφθη από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του, προστίθεται στο κείμενο, στο οποίο καταγγέλλεται μια «ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών κανόνων και νόμων».

Το Ιράν στέλνει ιρανούς, αφγανούς, πακιστανούς και ιρακινούς «στρατιωτικούς συμβούλους» και εθελοντές στη Συρία για να συνδράμουν τον συριακό στρατό εναντόν των τζιχαντιστιών και των ανταρτικών οργανώσεων.

ΠΗΓΗ:ZOUGLA.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *