Τρεις απλές κινήσεις για καλύτερη υγεία σήμερα

Τρεις απλές κινήσεις για καλύτερη υγεία σήμερα

Πείτε ναι στους ξηρούς καρπούς
Μια χούφτα ξηροί καρποί τη μέρα μπορεί να μειώσει κατά 50% τον κίνδυνο θανάτου από νοσήματα του αναπνευστικού! Επίσης, η κατανάλωσή τους μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, καρδιοπαθειών και καρκίνου.

Μην βλέπεις ειδήσεις

Είναι αναπάντεχα εύκολο να ξυπνήσεις χαρούμενη – απλά μη δεις ειδήσεις ή θρίλερ πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ! Οι δυσάρεστες εικόνες που βλέπουμε πριν ξαπλώσουμε εντυπώνονται στο μυαλό μας, διαπιστώθηκε σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature Communications. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που είδαν δυσάρεστες φωτογραφίες μέσα στη μέρα μπόρεσαν να τις «σβήσουν» από τη μνήμη τους νωρίτερα από εκείνους που τις είδαν το βράδυ, πριν κοιμηθούν.

Ο ύπνος βοηθά τον εγκέφαλο να σχηματίσει αναμνήσεις, εξηγούν οι συγγραφείς της μελέτης. Διάλεξε προσεκτικά τι θα δεις και τι θα διαβάσεις πριν κοιμηθείς, για να ξυπνήσεις κεφάτη και πιο χαρούμενη! Plus: Το ίδιο ισχύει για τα παιδιά!

αλκοόλ 27-12

Απόφυγε τελείως το αλκοόλ
Η κατανάλωση ακόμα και μέτριων ποσοτήτων αλκοόλ σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για την υγεία του εγκεφάλου και την ταχύτερη έκπτωση των νοητικών ικανοτήτων ενός ανθρώπου, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το University College του Λονδίνου.

Αυτοί που έπιναν λιγότερο από όλους (έως 7 μερίδες εβδομαδιαίως) δεν εμφάνιζαν κάποιο προστατευτικό όφελος σε σχέση με όσους απείχαν πλήρως από το αλκοόλ, σε αντίθεση με την καρδιά, όπου η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο φαίνεται να επιδρά ευνοϊκά.

Πηγή: Shape

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *