ΠΑΟΚ: Το πλάνο του Σαββίδη για τη νέα σεζόν

Ο επαφές του Ιβάν Σαββίδη με τους ανθρώπους τoυ ΠΑΟΚ είναι πλέον καθημερινές. Και βασικό άξονα σε αυτές έχει ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα του Δικέφαλου. Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΟΚ προς τους συνεργάτες του είναι ότι αυτό το διάστημα που δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αποδειχθεί στο τέλος κερδισμένος χρόνος.
Οι επαφές που έγιναν ήταν με τον Αμπέλ Φερέιρα και με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση. Στην τηλεδιάσκεψη με τον Αμπέλ Φερέιρα, ο Ιβάν Σαββίδης ενημερώθηκε για το πως κυλά το πρόγραμμα των παικτών στη διάρκεια της καραντίνας και το πλάνο ετοιμότητας τους σε ενδεχόμενο να ξεκινήσουν και πάλι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.
Ωστόσο τα σημαντικά προήλθαν από τη συζήτηση για το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. «Είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθούμε τώρα με τα θέματα στρατηγικής, αυτά που στη μάχη της καθημερινότητας πηγαίνουν πιο πίσω», είπε ο Ιβάν Σαββίδης στον Αμπέλ Φερέιρα και του ζήτησε να καταθέσεις τις απόψεις του για τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ μπορεί να ενισχύσει την αγωνιστική του εικόνα εξισορροπώντας ταυτόχρονα το μπάτζετ του στην προσπάθεια που θα γίνει για εξορθολογισμό των οικονομικών του δεδομένων.
Τονίστηκε μάλιστα ότι ο προπονητής θα έχει αυξημένες πλέον αρμοδιότητες στα μεταγραφικά της ομάδας. Υπεύθυνος για τις μεταγραφές θα είναι ο προπονητής σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή και με τον Γιώργο Σαββίδη να έχει την εποπτεία από την πλευρά της διοίκησης.
Δείτε ακόμη στο MSN:
Μπαρτσελόνα: Δεν ξεχνάει τον Ροναλτίνιο (sport24.gr)
Σάντος: «Τραυματικό να μην μπορώ να αποχαιρετήσω τη μητέρα μου» (sport24.gr)
Μπάγερν: Υπογράφει νέο συμβόλαιο ο Μίλερ (sport24.gr)
Το διαφορετικό «Μένουμε Σπίτι» του Καντονά (sport24.gr)

 

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο καθορισμός της ιεραρχίας σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές θα ισχύει από εδώ και πέρα στον ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από τα πρόσωπα. Ο προπονητής μαζί με τον τεχνικό διευθυντή, μια θέση από την οποία στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει περάσει αρκετοί, θα έχει την ευθύνη για το μεταγραφικό σχεδιασμό. Η εποπτεία από πλευράς της διοίκησης θα ανήκει στο Γιώργο Σαββίδη που ήδη πάντως παίζει σημαντικό ρόλο στις μεταγραφές του Δικεφάλου. Από τον προπονητή θα καθορίζονται οι ανάγκες της ομάδας αλλά από τη διοίκηση θα ορίζεται η στρατηγική των μεταγραφών ( π.χ. το μπάτζετ, η στόχευση σε νεαρούς ή έμπειρους ποδοσφαιριστές κλπ).
ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Οι επαφές του Ιβάν Σαββίδη συνεχίστηκαν. Στη σύσκεψη που είχε με το Μάκη Γκαγκάτση ασχολήθηκε κυρίως με τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις του Δικεφάλου.
Πρώτα από όλα ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε ενημέρωση για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου στην Τούμπα και σε δεύτερο επίπεδο έδωσε εντολή να ξεκινήσει ένα πλάνο για τη δημιουργία νέων προπονητικών εγκαταστάσεων και για την πρώτη ομάδα και τις Ακαδημίες.

Η επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη για νέο προπονητικό κέντρο είναι σημαντική. Από τη μια δείχνει ότι υπάρχει διάθεση να μεταφερθούν αλλού οι προπονητικές εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, όπου προπονείται ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και από την άλλη τη διάθεση για μεγαλύτερες επενδύσεις από την πλευρά του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου. Γεγονός που φανερώνει ότι η προσπάθεια για εξορθολογισμό των οικονομικών δεδομένων της ομάδας δεν έχει να κάνει με έλλειψη διάθεσης από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη να βάλει χρήματα στον ΠΑΟΚ.
Σε σχέση πάντως με την προσπάθεια να μειωθεί το μπάτζετ του αγωνιστικού ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ζήτησε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός με τη συμμετοχή και της Μαρίας Γκοντσάρεβα υπεύθυνης των οικονομικών της ασπρόμαυρης ΠΑΕ αλλά και του τεχνικού διευθυντή για την δημιουργία του πλάνου που θα πρέπει να ακολουθηθεί.
Photo Credits: Eurokinissi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *