«Μοντέλα» πατούν γκάζι στην πασαρέλα της Γενεύης

«Μοντέλα» πατούν γκάζι στην πασαρέλα της Γενεύης

Ραντεβού στη Γενεύη έχουν δώσει οι λάτρεις της αυτοκίνησης, όπου έως τις 19 Μαρτίου οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο παρουσιάζουν τις νέες δημιουργίες τους.

Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης κυριαρχούν τα νέα μοντέλα υψηλών επιδόσεων σπορ αυτοκινήτων, τα station wagon, τα SUV, πρωτοποριακά ηλεκτρικά concept cars με μηδενικές εκπομπές αερίων, αλλά και μια σειρά γρήγορα αυτοκίνητα που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Συγκεκριμένα, η Mercedes έκανε τα αποκαλυπτήρια του ακριβότερου τζιπ στον κόσμο, παρουσιάζοντας το Mercedes- Maybach G 650, η τιμή του οποίου εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε περίπου 470.000 ευρώ. Από τα SUV ξεχώρισαν το Crossland X της Opel και το Range Rover Velar της Jaguar Land Rover, ενώ σημαντικό τμήμα του σαλονιού καταλάμβαναν τα station wagon, όπως το Mercedes AMG E63 S και το Volvo V90, καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πιστεύουν ότι σε αυτά θα στραφούν όσοι πελάτες έχουν κουραστεί από τα SUV.

Οι επισκέπτες του σαλονιού έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν πρώτη φορά εντυπωσιακά σπορ αυτοκίνητα, όπως η Ferrari 812 superfast, η McLaren 720s, η Aston Martin Valkyrie, καθώς και η Lamborghini Huracan Performante. Μπορούν επίσης να δουν ηλεκτροκίνητα concept cars, τα οποία δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, καθώς δεν έχουν εκπομπές αερίων. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Bentley EXP 12, η Porsche Mission E και Macan, καθώς και το φουτουριστικό Volkswagen Sedric. Τέλος, τα βλέμματα των επισκεπτών τράβηξαν έξι νέα εμπορικά μοντέλα, υψηλών επιδόσεων, τα οποία όμως είναι πολύ πιο φτηνά από τα supercars και εκτιμάται ότι θα σημειώσουν μεγάλες πωλήσεις. Πρόκειται για το Honda Type R, το Subaru XV, το Opel Insignia Grand Sport, το Volvo XC60, το Mitsubishi Eclipse Cross και το Volkswagen Arteon.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

BENTLEY EXP 12

Το ηλεκτροκίνητο concept car της εταιρίας Bentley είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς έχει μηδενικές εκπομπές αερίων. Ο σχεδιασμός του αποτελεί την εξέλιξη του μοντέλου EXP 10, που είχε παρουσιάσει η εταιρία πέρυσι, με τη διαφορά ότι αντί να είναι εφοδιασμένο με υβριδικό κινητήρα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι το Bentley EXP 12 μάς δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση του πώς θα είναι τα αυτοκίνητα πολυτελείας της βρετανικής βιομηχανίας αυτοκινήτων στο μέλλον.

RANGE ROVER VELAR

Το νέο SUV της Jaguar Land Rover διακρίνεται για την άνεση που προσφέρει σε μακρινά ταξίδια. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από έξι διαφορετικούς εξαβάλβιδους κινητήρες, από τους οποίους ο λιγότερος ισχυρός μπορεί να αποδώσει 240 ίππους και ο ισχυρότερος 380 ίππους, επιτρέποντας στο όχημα να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 5,3 δευτερόλεπτα. Το νέο Range Rover Velar θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο καλοκαίρι και η τιμή του εκτιμάται ότι θα αρχίζει από τα 51.000 ευρώ.

HONDA TYPE R

Το νέο «αστέρι» της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας διαθέτει τετρακύλινδρο κινητήρα 2 λίτρων, αποδίδοντας 235 kW δύναμης και 306 ίππους. Ο ισχυρός κινητήρας του τού επιτρέπει να μεταβαίνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 5,7 δευτερόλεπτα και να φτάνει μέγιστη ταχύτητα 270 χλμ./ώρα. Εκτιμήσεις που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως ακόμη αναφέρουν ότι το Honda Type R θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Η τιμή του εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 30.000 ευρώ έως 35.000 ευρώ.

MERCEDES AMG E63 S

Το νέο station wagon της Mercedes χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή επιτάχυνση αλλά και το εύρος των εσωτερικών χώρων του. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα εύκολο στον χειρισμό, χάρη στον εξελιγμένο ηλεκτρονικό εγκέφαλό του και τα γερά κρατήματα κατά την οδήγηση. Φέρει οκταβάλβιδο κινητήρα 5,5 λίτρων και 7 ταχυτήτων, ο οποίος μπορεί να αποδώσει 577 άλογα. Το Mercedes AMG E63 S αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά το καλοκαίρι και η τιμή του εκτιμάται ότι θα αρχίζει από 98.500 ευρώ.

SUBARU XV

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης αποτελεί τη δεύτερη γενιά XV της Subaru και οι υπεύθυνοι της εταιρίας εκτιμούν ότι πρόκειται να αποδειχθεί το πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο τους. Διαθέτει 2λιτρο κινητήρα, ο οποίος μπορεί να αποδίδει 156 ίππους. Ο σχεδιασμός του Subaru XV είναι εξέλιξη του Concept μοντέλου που παρουσιάστηκε πέρυσι, αν και έχει πολύ πιο βελτιωμένο εσωτερικό styling. Αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του έτους και η τιμή του εκτιμάται ότι θα αρχίζει από τα 25.000 ευρώ.

OPEL INSIGNIA GRAND SPORT

Θεωρείται η νέα ναυαρχίδα της Opel, καθώς συνδυάζει την άνεση με τις υψηλές αποδόσεις. Ξεχωρίζει για τον κομψό, σχεδόν αριστοκρατικό σχεδιασμό του. Διαθέτει ευρεία γκάμα κινητήρων, αρχίζοντας από κινητήρα 1,5 λίτρου, ο οποίος αποδίδει 140 ίππους. Η απόδοση του αυτοκινήτου μπορεί να φτάσει τους 260 ίππους για την έκδοση που διαθέτει 2λιτρο κινητήρα με τούρμπο. Στη γερμανική αγορά οι τιμές που περιλαμβάνουν ΦΠΑ αρχίζουν από 25.940 ευρώ για το sedan και από 26.940 ευρώ για το Sports Tourer station wagon.

VOLVO XC60

Το νέο δημιούργημα της σουηδικής εταιρίας εντυπωσίασε χάρη στις γραμμές του, οι οποίες παραπέμπουν ελαφρώς στον σχεδιασμό των μοντέλων της δεκαετίας του ’90. Το Volvo XC60 είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα που αποκάλυψε η Volvo στη Γενεύη, καθώς θεωρείται ένα από τα ισχυρά χαρτιά της για την κατάκτηση του αγοραστικού κοινού. Η παραγωγή του θα αρχίσει τον Απρίλιο και αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Εκτιμάται ότι στη Βρετανία η τιμή του θα αρχίζει από τα 39.900 ευρώ.

MERCEDES – MAYBACH G 650

Το νέο τζιπ της Mercedes διαθέτει δωδεκαβάλβιδο κινητήρα με διπλό τούρμπο, ο οποίος μπορεί να αποδώσει 463 kW και 630 ίππους. Για την άνεση όσων ταξιδεύουν με αυτό διαθέτει θερμαινόμενες θήκες για ροφήματα, καθώς και οθόνες και πτυσσόμενα τραπεζάκια στο πίσω μέρος των μπροστινών θέσεων. Ωστόσο, είναι ελάχιστοι οι τυχεροί που θα μπορέσουν να το αποκτήσουν, καθώς θα κυκλοφορήσουν μόλις 99 μοντέλα, ενώ η τιμή του εκτιμάται στα 470.000 ευρώ, καθιστώντας το το ακριβότερο όχημα της κατηγορίας τζιπ στον κόσμο.

McLAREN 720s

Θεωρείται το σπορ όχημα της «νέας γενιάς» της αυτοκινητοβιομηχανίας McLaren. Ο σχεδιασμός του οχήματος έγινε με αποκλειστικό μέλημα τη μεγιστοποίηση των επιδόσεων και τη βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας. Ζυγίζει μόνο 1.283 κιλά και διαθέτει οκταβάλβιδο κινητήρα 4 λίτρων, ο οποίος παράγει δύναμη 710 ίππων. Για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα η McLaren 720s χρειάζεται μόνο 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ σε ανοιχτό δρόμο μπορεί να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα των 341 χλμ./ώρα. Η τιμή της θα αρχίζει από 237.000 ευρώ.

FERRARI 812SUPERFAST

Είναι η γρηγορότερη Ferrari που έχει κατασκευαστεί ποτέ, καθώς η μέγιστη ταχύτητά της αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα, ενώ φτάνει τα 100 χλμ./ώρα μέσα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο όνομά της φέρει τη λέξη «superfast» (πάρα πολύ γρήγορος). Το νέο «διαμάντι» της Ferrari είναι εφοδιασμένο με 12βάλβιδο κινητήρα 6,5 λίτρων, ο οποίος μπορεί να αποδώσει 789 ίππους. Εκτιμάται ότι θα είναι λίγο πιο ακριβή από τη Ferrari F12, που κοστίζει 275.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ:ESPRESSO/GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *