Ο Γιάννης Πλούταρχος καλείται να πληρώσει 7 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο

Ο Γιάννης Πλούταρχος καλείται να πληρώσει 7 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο
O Γιάννης Πλούταρχος κατηγορείται για χρέη στο δημόσιο και καλείται να πληρώσει 7 εκατομμύρια έπειτα από έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου).

Τα ποσά που ακούστηκαν στο δικαστήριο καθώς έγινε αναλυτική εξέταση του πίνακα χρεών του τραγουδιστή προς το Δημόσιο είναι εντυπωσιακά. Εγγραφές για ποσά ύψους 588.000, 1.292.000, 1.777.0000, 76.154, 284.318, 22.000, 35.580, 67.583 ευρώ είναι μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος»: «Όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στη Φορολογική Διοίκηση χρέη προς το Δημόσιο, τα Nομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών, εφόσον το συνολικό χρέος υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ».

Ο τραγουδιστής, μέσω της συνηγόρου του, ζήτησε αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να εκδοθεί απόφαση επί αναίρεσης που έχει κάνει στο Διοικητικό Δικαστήριο. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναβολή στην υπόθεση για τον Μάρτιο του 2018, προκειμένου να έχουν εκδοθεί αποφάσεις για το διοικητικό σκέλος των υποθέσεων.

Όλα ξεκίνησαν το 2013 όταν το ΣΔΟΕ είχε ξεκινήσει έρευνα στα οικονομικά του Γιάννη Πλούταρχου και της συζύγου του, Μαρίας, με το φάκελο να διαβιβάζεται στο ΚΕΦΟΜΕΠ. Οι ελεγκτές, που «ξεσκόνισαν» τις φορολογικές δηλώσεις του ζευγαριού από το 2001 μέχρι το 2011, εντόπισαν «θολά» σημεία, για τα οποία το ζευγάρι κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις.

Το ελεγκτικό όργανο έριξε «καμπάνα» στον Γιάννη Πλούταρχο, καθώς του ζήτησε 7 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας δικαστικός μαραθώνιος για τον τραγουδιστή, που υποστηρίζει ότι πρόκειται για υπερβολή της φορολογικής Αρχής. Πρώτο βήμα ήταν η κατάθεση προσφυγής στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (∆Ε∆) του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητούσε να ακυρωθούν φόροι και πρόστιμα.

Ο Γιάννης Πλούταρχος φέρεται να δήλωνε υψηλά εισοδήματα, όπως 821.000 ευρώ το 2003, ενώ τα χρόνια της κρίσης από το 2010 έως το 2012 τα ποσά έφταναν και στις 186.000 ευρώ.

Ωστόσο, τόσο ο τραγουδιστής όσο και η σύζυγός του υποστηρίζουν ότι υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις με υψηλά εισοδήματα, καθώς έχουν επιλέξει να είναι έντιμοι και ειλικρινείς προς το Δημόσιο

ΠΗΓΗ:GOVASTILETO.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *